Kuchařka

 

Jak upéct Kolmo Vysočinou:

 
17:15 start Štoky (použité suroviny: osobní auto)
 
17:30 vyzvednout Marka v HB u stadionu
 
17:35 vyzvednout Víťu v Ovčíně
 
17:45 zahodit auto ve Štokách u domu
 
17:58 nastoupit ve Štokách do jihlavského MHD, linka č.12 
 
18:17 vystoupit z dvanáctky na zastávce Na Růžku
 
18:22 z protisměru se řítí jihlavská pětka
 
18:31 pokud je řidič inteligentní a správně zastaví, tak vystoupíme z pětky prostředními dveřmi přímo do objektu Hostince U Lípy
 
18:32 - 21:35 za vydatné podpory pivních speciálů a milé obsluhy hostince pečeme Kolmo Vysočinou
 
21:36 zaplatit
 
21:42 nastoupit zase na jihlavskou 5. Zpátky jede řidič jako bejk, protože nikdo nepřistupuje ani nenastupuje.
 
21:48 bychom měli být na Růžku, ale jsme tam ještě dřív
 
21:49 osmnáctiminutová pauza na Růžku je nebezpečná. Pokud není silná vůle, přemůže nás přilehlá putyka, kde podlijeme pečeni 5 cl Republiky (silná vůle není nikdy :-)
 
22:06 odjezd z Růžku linkáčem směr Brod, na zpáteční cestě běží čas výrazně rychleji než cestou tam
 
22:24 Peťu vyklopíme ve Štokách
 
22:35 Marek vyklopí Víťu v Ovčíně
 
22:41 Marek se sám vyklopí v Brodě
 
Celý postup opakujeme, dokud se nám Kolmo nezdá dostatečně vypečené, přičemž průbežně polotovar kořeníme cyklo a auto vyjížďkami po přírodě.
 
 

Aniččiny hrníčkové muffiny

 

POTŘEBNÉ INGREDIENCE

2x hrnek polohrubé nebo hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1x prášek do pečiva, 2x vanilkový cukr, 1x vanilkový pudink, 1x hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1x vejce, 100 g čokolády, špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme dohromady, čokoládu přidáme nakonec, pečeme cca 15-20 min, poznáme klasicky podle špejle,těsto se nesmí lepit.