Kuchařka

 
 

Babiččin vynikající mřížkový řez

Použité suroviny: 
 
30dkg hladké mouky, 12dkg cukru moučky, 1/2 prášku do pečiva, 13dkg másla, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 lžička skořice, 2 lžíce mléka
 
Technologický předpis:
 
Všechny přísady zpracujeme, rozdělíme na 2 díly, větší díl rozetřeme na vymazaný plech, potřeme kyselejší marmeládou (višňová, rybízová,...) - větší vrstva, nejen zatřít póry:))

 

Menší díl těsta rozválíme na tenký plát - rádýlkem nakrájíme proužky, kterými vytváříme mřížky na řezu.

 

Pečeme na 180°C. 
 
 

Karamelové tajemství druhé babičky

Použité suroviny: 
30 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 8 dkg polohrubé mouky, 22 dkg lískových ořechů, 6 bílků, slazené kondenzované mléko Salko, 1 máslo, 1/2 balíčku nasekaných lískových ořechů na posypání
 
Technologický předpis:
Cukr a žloutky třít 20 minut. Přidají se namleté ořechy. Ušleháme sníh z bílků a přidáváme do těsta střídavě s moukou. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Den předem vaříme ve vodní lázni kondenzované mléko 2 hodiny. Vychladlé Salko vetřeme do utřeného másla.
Placka se potře krémem a posype sekanými ořechy.
 
 

Peťovy jemně nakrájené chleby

Použité suroviny: 
 
16 chlebů z Alberta
 
Technologický předpis:
 
Půjčíme si velký koš za 5.-
 
Zjistíme požadovaný počet bochníků tímto jednoduchým výpočtem: (počet účastníků závodu x koeficient žravosti x buřtový koeficient x sádlový koeficient) / (čtvrtá  odmocnina množství srážek v kraji Vysočina za posledních 14 dní + zjištěný průměrný počet krajíců na bochník)
 
Průměrné množství krajíců na bochník je údaj, který ví každá prodavačka. Koeficient žravosti má souvislost s teplotou a rosným bodem. Ostatní koeficienty vygůglíme. Množství srážek eviduje policie ČR.
 
Postavíme velký koš těsně před kráječ chleba, aby nás někdo nepředběhl. Postupně nosíme jeden bochník za druhým a krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme,krájíme, pytlujeme, krájíme, pytlujeme.
 
Rychlost procesu je přímo úměrná rychlosti doplňovacího personálu v Albertu.
 
U kasy pro podezření, že pod chleby je schovaný pytlík bonbonů, je nutné všechny chleby vyložit na pás.
 
Zaplníme Octavii bochníky. Vrátíme koš za 5.-

Kontakt

Kolmo Vysocinou Pokud chcete být informováni o termínu dalšího ročníku, pošlete na sebe mail na adresu: kolmovysocinou@seznam.cz