Kuchařka

 
S ohledem na časté dotazy zveřejňujeme složení letošního menu.
 

Makovec

 
Použité suroviny
120g máku, 100g hrubé a 280 hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 200g cukru moučka, vanilkový cukr, skořice trochu, dle potřeby mléko
 
Technologický předpis
Do prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva přidáme umletý mák, cukr, trochu skořice a vlažným mlékem zaděláme těsto jako na lívance. Do vymazaného a vysypaného pekáče vlijeme těsto a pečeme. Hotový makovec posypeme vanilkovým cukrem.
 

Kokosová buchta

 
Použité suroviny
3 vejce slepičí, 1/2 hrnku cukru krystal, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva jeden, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka
200g kokosu (1 balení) + 15dkg cukru, 2 šlehačky
 
Technologický předpis
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mouku. Vzniklé řídké těsto vylejeme na vymazaný plech. Směsí kokosu a cukru posypeme. Pečeme. Po upečení polijeme dvěma šlehačkami. 
 

Perník s povidly

 
Použité suroviny
350g hladké mouky, 350g moučkového cukru, 2 vejce, 10 g švestkových povidel, 4 lžíce tuku (nebo olej), 1/2 l mléka, 2 lžíce kakaa, mletá skořice, nastrouhaná citronová kůra, 1,5 lžičky sody.
 
Technologický předpis
Vše dobře promíchat; těsto vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme.
 

Mrkvová bábovka

 
Použité suroviny
400g mrkve, 250g cukru krystal, 400g polohrubé mouky, 3 vejce slepičí, 1 čajová lžička skořice, šťáva z jednoho citronu, 200ml oleje, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva (prdopeč), 1 čajová lžička sody
 

Technologický předpis

Smíchat na jemno nastrouhanou mrkev, cukry, citronovou šťávu a vejce (bez skořápek). V druhé misce smíchat mouku a prdopeč a skořici a sodu.
Vše smíchat dohromady, přidat olej. Nalít do formy. Pokud nenajdeme formu na bábovku, můžeme vytvořit i cca 20 mufínů (formičky plnit do cca 2/3).
Pečeme při 180°C 20-25 min.
 

Chléb se sádlem

 
Použité suroviny
    chleba nakrájený na kráječi v Hypernově
    sádlo od Stejskalů u Hypernovy
    škvarky od Stejskalů u Hypernovy
    sůl z Hypernovy
 
Technologický předpis
Jednotlivé plátky chleba od sebe oddělíme, namažeme sádlem, posypeme škvarky, osolíme a sníme :-))

Kontakt

Kolmo Vysocinou Pokud chcete být informováni o termínu dalšího ročníku, pošlete na sebe mail na adresu: kolmovysocinou@seznam.cz